Over Ons

Mijn wand is een jong en sociaal onderneming die unieke en betaalbare wanddecoratie (eventueel naar uw wens) creëert. Onze stijl is duurzaam, simpel en efficiënt. Dit is te zien aan de natuurlijke materalen die wij gebruiken in onze wandrekken, deze zijn tevens lokaal verkrijgbaar. Door de combinatie van vormen ontstaan bij ons unieke en bijzondere decoraties voor u. Op al onze wanrekken krijgt u 3 jaar garantie waarbij full service is bij inbegrepen. 

De wandrekken bestaan uit diverse vormen en zijn als volgt:

  • Vierkant
  • Driehoek
  • Rechthoek
  • Ruitvormig.

Er zijn 2 mogelijkheden om uw wandrek te bestellen:

  • Optie 1: Kies en bestel een product uit onze catalogus.
  • Optie 2: Kies u favoriete vorm, juiste maatvoering, model en kleur van het hout.

Naast het maken van wandrekken helpen wij jongeren die (weer) willen participeren in de arbeidsmarkt, zodat het afstand tot de arbeidsmarkt verkleind wordt. In een vorm van dagbesteding, leren de jongeren (nieuwe) vaardigheden aan zodat ze zich ontwikkelen. Zo dragen wij onze steentje bij in de maatschappij. Wij zetten ons in voor de mens en milieu door:

  1. De jongeren te motiveren om weer te gaan participeren.
  2. Het gebruik van natuurlijke materialen die lokaal te verkrijgen zijn. 

Een kijkje op onze werkplaats

Als klant kunt u een kijkje nemen achter de schermen. Zo ziet u met eigen ogen hoe we uw wandrek veelal handmatig vervaardigen. Indien u uw product wilt ophalen geven wij u ook een korting van 10%.

Wie is Abdi Ali

Graag wil ik me voorstellen; Mijn naam is Abdiwahab Ali en op een 11-jarige leeftijd ben ik zonder ouders naar Nederland gekomen vanuit Somalië. Met vallen en opstaan heb ik veel geleerd in mijn leven. Door hout en metaal te bewerken heb ik mijn passie ontdekt. Ik ben uiteindelijk het brein achter Mijnwand geworden, hierbij bedenk ik geometrische meubels van hout en metaal. Dit doe ik door onder andere Somalische jongeren die een nieuwe start willen maken in het leven, kennis te laten maken met meubels maken en te begeleiden in mijn werkplaats. Ik leer ze individueel kennen als persoon, accepteer ze om hoe ze zijn en geef ze weer liefde/hoop zodat ze een positief perspectief krijgen over het leven. Verder leer ik ze creatief te zijn en een positieve houding te hebben zodat iets moois kunnen bereiken in het leven. In de loop van de tijd zie ik dat werken met geometrische basis vormen hen hoop/kracht geeft en dit doet mij goed.

Momenteel ben ik ervaringsdeskundige in opleiding bij Zadkine te Utrecht en neem deel aan ENIK. ENIK is een recovery college waar ik me ontwikkel en omschool, hier zag ik dat de zorg in Nederland anders georganiseerd kon worden. Ik leer keer op keer veel van mijn leraren en medestudenten. De kennis die ik daar op doe, pas ik toe bij mijnwand. Voor mij komen mens en milieu op de eerste plaats en op de tweede plaats komt het bedenken van producten en dit maken.

Ik ben graag bezig met mensen voor wie schoonheid creëren niet vanzelfsprekend is, dit kunnen ook mensen zijn die zijn vastgelopen. Gelukkig heb ik de nodige levenservaring achter de rug en kan ik iets voor hun betekenen.

Mijn doel is om het beste naar voren te halen van alle deelnemers, dit doe ik door ze te helpen om vooruit te kijken in plaats van achteruit en te handelen vanuit hun eigen kracht.  

Duurzaam

Onze wandrekken zijn gemaakt van verschillende lokale materialen, hierdoor zijn we milieu vriendelijk bezig. De eiken en essenhout planken zijn afkomstig van Binthout, ze maken dit van Zwolse stads bomen.

Ik ben zeer tevreden met Binthout, want zij maken het mogelijk dat ik op een milieu vriendelijke manier aan mijn hout kom. Het betonstaal dat ik gebruik is afkomstig van Bruins BV in Staphorst, dit is ook een lokaal bedrijf. Normaal produceren zij staal voor de bouw. Zij waren eerst verbaast dat ik dit materiaal wilde gebruiken voor wandrekken, inmiddels is Erik Bruins mijn grootste fan. Betonstaal is een bijzonder materiaal in de meubel industrie, hierdoor ben ik 1 van de weinige in Nederland die het gebruikt voor het vervaardigen van meubilair. Dit geeft mijn wandrekken een industriële look.

Bij mijnwand kan ik mijn twee passies combineren,  het helpen van mensen en het creëren van een mooi product, dit maakt mij een gelukkig man.

We make art